Flammkuchen is van oorsprong een recept uit de Elzas. Een soort pizza met een bodem van dun brooddeeg, maar je gebruikt geen rode tomatensaus als onderlaag, maar een witte saus zoals b.v. zure room. Een flammkuchen kun je bereiden in de Pizzaoven voor houtskoolbarbecues van Weber.
Ingrediënten
Weber Gourmet BBQ Systeem - pizzasteen
Voor het deeg:
1 el olijfolie
60 ml water
Snufje zout
125 gr bloem
Voor de topping:
100 gr crème fraîche
Zout
Peper
1 rode ui
150 gr Munsterkaas, in plakjes gesneden
1 Handvol gehakte walnoten
1 el karwijzaadjes
1 in kleine blokjes gesneden zure appel
Voor de salade:
1 bosje rucola
1 klein sjalotje
1 el honing
1 el citroensap
2 el koolzaadolie
Bereiding
1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230 °C) en verwarm de pizzaoven voor.
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa.
3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de zure room over het deeg en breng op smaak met zout en peper. Strooi de ui, de Munsterkaas, de appel, de walnoten en het karwijzaad over het deeg.
4. Was en droog de rucola. Schil de sjalot en hak zeer fijn. Meng de honing en het citroensap en voeg langzaam de olie toe tijdens het kloppen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de rucola in de vinaigrette.
5. Bak de Flammkuchen op de pizzasteen gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.
6. Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct met de rucolasalade.
Typisch Weber
Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. Wij stellen steeds alles in het werk om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Creatieve en eigentijdse designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid heerlijke gerechten te bereiden en een robuustheid die garant staat voor een hele lange levensduur.
Een goeie barbecue start met goede voorbereiding
Bekijk meer op BBQ Zaken