De zacht gegaarde roodbaars is een geslaagde combinatie met de Pieropan Soave. Het vet van de roodbaars heeft een frisse tegenhanger nodig en dat biedt deze wijn.
Meer wijn & spijs combinaties
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 roodbaarsfilets
1 citroen, in plakken
20 g verse oregano
20 g verse tijm
20 g verse basilicum
1 aubergine
4 tomaten
1 courgette
2 sjalotten
1 teen knoflook
3 el rode wijnazijn
Zout en peper
Olijfolie
Bakpapier
Keukenrol
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170℃.
2. Dep het vel van de roodbaarsfilets droog.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer twee tomaten en leg deze samen met de roodbaarsfilets met de velkant omhoog op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de vis en de tomaten 25 minuten af in het midden van de oven.
4. Bak ondertussen de groenten; snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in blokjes.
5. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak de blokjes aubergine op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep de aubergine uit de pan en voeg opnieuw olijfolie toe aan de pan. Fruit de sjalot aan, voeg de courgette toe en voeg, zodra de courgette goudbruin gebakken is, de tomaten toe. Pers de teen knoflook met een knoflookpers uit boven de pan. Voeg de azijn, zout en peper en als laatste de gebakken blokjes aubergine toe aan de pan.
6. Hak de overgehouden kruiden fijn en meng door de groenten.
7. Serveer de roodbaars met de aubergine, tomaatjes en courgette uit de oven en schenk er een mooi glas Soave Pieropan Classico bij.
Tip: Lekker met stokbrood.