Gebakken roodbaars met linguine

Leestijd : 2 Minuten
Gebakken roodbaars met linguine

Gebakken roodbaars is perfect voor een snelle en gezonde maaltijd.

Ingrediënten
Met citroen beurre blanc

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 35 minuten

2 banaansjalotten, gesnipperd
200 ml witte wijn
1 laurierblad
75 g crème fraîche, op kamertemperatuur
200 g roomboter, in blokjes
1 citroen, schil geraspt
300 g verse linguine
Olijfolie
4 roodbaarsfilets à 150 g (diepvries, ontdooid)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rood pepertje, zaadjes verwijderd en gesnipperd
50 g kappertjes
75 g lamsoren, steeltjes verwijderd
75 g zeekraal, harde uiteinde verwijderd

Bereiding
1. Breng voor de beurre blanc de helft van de sjalotten met de witte wijn en het laurierblad in een sauspan langzaam aan de kook totdat het vocht bijna is ingekookt. Zet het vuur laag
2. Verwijder het laurierblad en voeg de crème fraîche toe. Voeg daarna al roerende de blokjes boter toe, tot een mooie dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroenrasp.
3. Breng in een ruime pan water met zout naar smaak aan de kook. Blancheer eerst de lamsoren en zeekraal heel kort en spoel ze in 15 seconden koud. Kook de verse linguine in hetzelfde kookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verwarm gelijktijdig een koekenpan op een laag vuur en doe er een beetje olie in, bak de vis langzaam op de huid gaar.
5. Laat de kappertjes uitlekken.
6. Giet de linguine af en spoel kort koud in een zeef of vergiet. Zet de pan zonder de pasta weer op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit de sjalot en de knoflook goudgeel en glazig. Voeg de rode peper toe en bak kort mee.
7. Schep de pasta erdoor en roer alles goed om. Voeg als laatste de zeekraal, lamsoren en kappertjes toe.
8. Verdeel de pasta over de borden en leg de vis erop. Dresseer met de citroen beurre blanc.