Salade met forel en heldere tomatenbouillon

Leestijd : 2 Minuten
Salade met forel en heldere tomatenbouillon

Een zomerse salade om van te genieten!

Ingrediënten
Voor 4 personen

1½ el olijfolie
4 forelfilets
20 ml milde sojasaus
20 gekleurde minitomaten
2 el olijfolie
1 tl kaneel
10 pomodori tomaten
Zout & peper
1 scheut gin
30 g zeezout
2 passievruchten
1 blikje ansjovis
20 ml soja-olie
1 bosje bieslook
100 g dubbele roomkaas
Bronsvenkel, verse kruiden of bloemen ter garnering

Bereiding
1. Ontgraat de forel en leg deze in een ovenschaaltje met milde sojasaus en een beetje water.
2. Zet het schaaltje met de forel 3 minuten in een voorverwarmde oven 180°C en verwijder daarna de forelhuid. Bedruip de forel met het vocht uit de ovenschaal en laat rusten op kamertemperatuur.
3. Kook wat water in een pannetje en zet kruisjes in de tomaatjes. Dompel ze ca. 5 seconden in kokend water en daarna in ijswater. Nu kun je makkelijk het velletje eraf halen. Breng de tomaatjes op smaak met een beetje olijfolie, zout en een snufje kaneel.
4. Snijd de pomodori tomaten in kleine stukjes en meng met het zeezout. Doe alles in een boterhamzakje en leg het een aantal dagen in de vriezer. Laat rustig ontdooien en uitlekken in een doek boven een schaal waarin de heldere bouillon opgevangen wordt. Breng op smaak met wat zout en een scheutje gin.
5. Snijd met behulp van een keukenmachine de bieslook met 20 ml sojaolie helemaal fijn en voeg er nog wat zout en peper aan toe. Laat dit door een koffiefilter lopen en vang de mooie, groene bieslookolie op.
6. Leg de tomaatjes in een diep bord en giet de heldere tomatenbouillon eroverheen. Leg de forel erop en druppel er wat bieslookolie overheen. Verdeel een halve passievrucht erover en leg wat stukjes ansjovis en roomkaas tussen de tomaatjes. Garneer met bronsvenkel, verse kruiden of eetbare bloemetjes.