Salade met gerookte makreel, venkel, kiemgroenten en viooltjes

Leestijd : 1 Minuten

Zo vrolijk zag je salade er nog nooit uit!
Dat makreel en venkel een uitstekende combinatie vormen, bewijst deze salade. Samen met tomaatjes, kiemgroenten en viooltjes tover je in een mum van tijd een feestje op je bord.

Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten voor 4 personen:

·      500 g San Marzano tomaten hoor de helft gesneden

·      1 bakje kiemtrio

·      1 schaal granaatappelpitjes

·      1 pakje viooltjes

·      1 venkel, dun gesneden met de mandoline

·      1 kleine winterpeen, dun gesneden met de mandoline

·      2 stuks little gem

·      1 kleine zak veldsla

·      Half bosje bosui

·      500 g gerookte makreel flakes

·      1 el grove mosterd

·      1 tl witte wijnazijn

·      2 el goede olijfolie

 

Extra benodigdheden:

·      Mandoline

 

Bereiding:

1.     Mix de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie tot een vinaigrette.

 

2.     Mix de tomaten met de venkel, winterpeen en salade, schenk de dressing erover en verdeel over 4 borden. Verdeel de rest van de ingrediënten over de salade. En als laatste de makreel.