Salade van kwartel

Leestijd : 1 Minuten
detail-kwartel-kerst

Salade van kwartel met zoetzure rode kool reepjes, rozijnen, gebakken pompoen en parmaham.

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Ingrediënten
Voor 4 personen

4 kwartels
¼ rode kool, in dunne reepjes
3 el witte balsamico
1 tl suiker
3 el olijfolie
½ flespompoen, in blokjes van 1 cm
70 g rucola
50 g rozijnen
20 g basilicumblaadjes
100 g parmaham
4 el Balsamicocrème
Zout en peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kwartels rond om met zout en peper.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en braad de kwartels 3 minuten aan. Leg de kwartels met de borstkant naar beneden in een ovenschaal en rooster 20 minuten, keer de kwartels na 10 minuten om met de borstkant naar boven.
3. Meng de rode kool met de witte Balsamico, suiker en olijfolie.
4. Bak de blokjes pompoen in een koekenpan met wat olijfolie 10 minuten op laag vuur goudbruin en gaar.
5. Verdeel de rode kool, rucola, basilicum, pompoenblokjes, rozijnen en parmaham over vier borden. Leg op elk bord een gebraden kwartel en garneer met Balsamicocrème.