Ingrediënten
42 Metro Chef perssinaasappels
100 gram Aro suiker
750 gram rabarber
300 ml Turkse yoghurt
5 eetlepels Aro honing
2 eetlepels maïzena
Metro Chef hazelnoten
Verse Metro Chef munt
Limoenrasp
1 bakplaat
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was de rabarber en snijd deze in stukken van ± 3 cm.
3. Rasp de schil van de gewassen sinaasappel en pers het sap eruit.
4. Doe de rabarber met de honing, suiker, sinaasappelrasp, - en sap in een pan en breng dit aan de kook.
5. Meng de maïzena met 2 á 3 eetlepels koud water en voeg dit al roerend toe aan de rabarber.
6. De rabarber moet wel zacht worden maar mag niet helemaal uit elkaar vallen.
7. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.
8. Verdeel de hazelnoten over de bakplaat.
9. Zorg ervoor dar ze op één laag liggen, dus niet op elkaar.
10. Schuif de plaat in de oven en laat de noten 4 minuten roosteren.
11. Haal de plaat uit de oven, draai alle noten om en plaats de bakplaat andersom terug.
12. Rooster nog eens 4 minuten, haal de plaat uit de oven en laat de noten afkoelen.
13. Was de limoen goed en rasp de schil. Schil de andere sinaasappel zo goed mogelijk en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
14. Snijd de partjes in stukjes.
15. Doe de yoghurt in een kom en leg de rabarber hierop.
16. Garneer het met de sinaasappelstukjes, limoenrasp, munt en geroosterde hazelnoten.