Skinny crème brûlée
Ingrediënten ~ M ~ 141 KCAL
15 g |
custardpoeder |
150 ml |
halfvolle melk |
½ |
biologische limoen, rasp |
2 druppels |
stevia |
1 grote kom |
ijswater |
1 tl |
kristalsuiker |
Bereidingswijze
Meng het custardpoeder met 50 milliliter melk met een garde tot een papje zonder klontjes. Breng de resterende melk aan de kook in een steelpan op halfhoog vuur en voeg voordat de melk kookt het papje toe en roer goed met een garde. Draai het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes doorgaren. Roer voortdurend met de garde zodat de custard niet aanbrandt. Roer de limoenrasp en stevia door de custard. Giet de custard in een aardewerken of glazen schaaltje met lage rand en verpak in een plastic zakje, knoop goed dicht. Zet het schaaltje in een kom met ijswater en plaats iets zwaars op het schaaltje zodat dit niet blijft drijven. Laat 10 minuten afkoelen. Haal het schaaltje uit het plastic, strooi de suiker over de custard en karamelliseer de suiker door deze kort te verhitten met een keukenbrander.
Slanktip ~ S ~ 71 KCAL
Halveer alle ingrediënten.