Franse chefs werken het liefst met Limousin rund. Benieuwd waarom? Proef het zelf!
Herkomst
De Franse regio Limousin staat bekend om haar inwoners: Limousin runderen. Het ras is te herkennen aan de rode vacht en grote verschijning: zo’n anderhalve meter hoog.
Omdat het vlees goed rijpt, is elk stuk heerlijk mals. Geen wonder dat chefkoks het liefst met Limousin rundvlees werken.
Beter leven**
De runderen hebben het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Wat hun leven beter maakt? Meer beweegruimte en in de stallen kunnen ze lekker zacht liggen. Verder blijft het kalf minimaal 5 maanden bij de moeder en is de weidegang 6 maanden. Per jaar lopen de runderen en hun kalfjes minimaal 150 dagen in de wei.
Bekijk het assortiment

Alles voor de horeca
Van een exclusief sterrenrestaurant tot de enthousiaste hobbykeuken. Alles wat je nodig hebt en onze horeca-oplossingen vind je hier.
Ontdek meer