Socca met geroosterde tomaatjes

Leestijd : 1 Minuten
668x267-Socca-met-geroosterde-tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan.

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan.

Voor 4 personen
Ingrediënten
200 gr kikkererwtenmeel
200 ml koud water
3 etl olijfolie
2 etl verse oregano (fijn gesneden)
snuf zout en peper (naar smaak)
1 thl komijnpoeder

Meng het meel met 1 snuf zout en roer er geleidelijk het water doorheen tot een glad beslag, laat 4 uur rusten. Breng op smaak met zout en verse oregano. In deze tijd kun je de tomaatjes roosteren in de oven. Verhit daarna de olijfolie in de koekenpan en schep een soeplepel in de pan. Bak de socca aan weerszijden goudbruin (als een pannenkoek). Leg de socca op een bord en leg hierop de trostomaatjes.

Geroosterde tomaatjes:
trosje tomaatjes
fleur de sel
olijfolie

Leg de tomaatjes in een ovenschaal en overgiet ze met een scheutje olijfolie en bestrooi ze met wat fleur de sel. Rooster de tomaatjes in 10 minuutjes in de oven op 200 ºC.