Ingredienten:
· 600 gr verse spaghetti
· 1 netjes vongole gespoelt
· 1 of 2 rode pepers (hangt af hoe pittig je hem wilt)
· 1 sjalotte
· 3 teentjes knoflook
· 150 ml witte wijn
· Klein bosje peterselie gehakt
1 . spoel de vongole voor 10 min zodat het zand er uit gaat, haal de gene die kapot of drijven er uit. En doe ze op een zeef en laat ze goed uit lekken
2 . zet een pan op voor de pasta en kook die volgens de aanwijzingen.
3 . zet een grote koekenpan op en doe er een goede scheut olijf olie in, bak de peper, sjallotte en knoflook daar even in.
Voeg de vongole toe en bak die mee en blus hem af met de witte wijn. Doe er een deksel op en wacht ongeveer 2 min. Je zal zien dat ze nu allemaal open zijn, de gene die echt niet open gaan verwijderen want die zijn dood.
4 . voeg de pasta toe en maak af met zout peper, zeekraal en als laatste de peterselie en boter.