Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten – 20 minuten oventijd
Ingrediënten
200 g spinazie
2 middelgrote vastkokende aardappelen
2 takjes tijm
1 Metro Chef ui, in ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl venkelzaad
6 Metro Chef eieren (3 sterren beter leven)
100 ml kookroom
1 Metro Chef citroen, schil geraspt
100 g Metro Chef geraspte Parmezaanse kaas
100 g geitenkaasbolletjes
Zout en peper
Metro Chef Olijfolie
Ovenbestendige koekenpan
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Hak de spinazie grof. Was de aardappelen en snijd ze met schil, in hele dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
3. Verhit wat olijfolie in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uienringen, knoflook, tijm en venkelzaad 5 minuten op laag vuur aan. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 10 minuten mee, voeg tot slot de spinazie toe aan de pan en laat slinken.
4. Klop de eieren los met kookroom. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en citroenrasp.
5. Voeg het ei-mengsel toe aan de koekenpan. Verdeel de Parmezaanse kaas over de bovenkant van de fritatta. Bak de spinazie fritatta 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
6. Snijd de fritatta in puntjes en garneer met geitenkaasbolletjes. U kunt de fritatta zowel warm als koud serveren.
Tip: ideaal om mee te nemen naar een picknick!