Stoofpot met koffie

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-stoofpot

Een heerlijk gerecht voor in de herfst.

Ingrediënten

2 koppen Rioba koffie
2 winterwortels
200 ml water
800 gram rundvlees
5 vastkokende aardappels met schil
2 tenen Metro Chef knoflook
2 Metro Chef uien
1 prei
2 stengels bleekselderij
Verse Metro Chef tijm
Verse Metro Chef laurier

Bereiding

1.Snijd de wortels in plakken.
2. Zet een grote pan op het vuur en bak hierin het vlees mooi bruin aan beide kanten.
3. Snipper de ui. Als het vlees mooi bruin is kunnen de ui en de geperste knoflook mee gefruit worden.
4. Voeg de wortels toe en bak deze 3 minuten mee.
5. Doe de koffie en het water erbij en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kook en laat het 2 tot 2,5 uur stoven met de deksel op de pan.
6.Voeg de tijm en laurier toe en schep het regelmatig om.
7. Was de aardappels en snijd deze, de prei en bleekselderij in grove stukken.
8. Voeg deze groenten ongeveer halverwege de stooftijd toe. Breng het op smaak met peper en zout.