Spannende tarbot van de BBQ

Leestijd : 1 Minuten
Spannende tarbot van de BBQ

Een verrukkelijk visje op de barbecue.

Oei wat is die salsa verde lekker!

Salsa Verde doet het heerlijk bij gegrild rundvlees, maar past ook prima bij vis. Dat bewijst deze spannende combinatie met tarbot van de BBQ wel.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 tarbot, ontveld
1 citroen + rasp
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
60 g basilicum
60 g bladpeterselie
35 g munt
3 teentjes gebakken knoflook
4 el Amsterdamse uitjes
2 el kappertjes
2 el witte wijnazijn
7 st. witte ansjovis
12 el goede olijfolie
1 el grove mosterd

Bereiding

1. Snij de knoflook in fijne plakjes en bak ze kort in de pan totdat ze goudgeel zijn. Leg ze op een keukenpapiertje.
2. Snij de Amsterdamse uitjes, ansjovis en kappertjes grof, rasp de citroen en doe de mosterd en azijn in een bakje. Hak de kruiden fijn en mix alles. Voeg de olie toe.
3. Zorg dat de BBQ op middelhoog vuur staat. Snijd de tarbot grof in en pak deze in aluminiumfolie in, samen met de gesneden citroen, een takje tijm en rozemarijn. Voeg zout en peper toe.
4. Bak aan beide kanten ongeveer 7 minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van de tarbot.
5. Haal hem uit de aluminiumfolie en leg hem op een grote schaal, verdeel de salsa verde er overheen en de geroosterde knoflook.