Thaise noedelsoep met rode curry en limoenblad (op basis van groentebouillon)

Leestijd : 1 Minuten

De authentieke en krachtige bouillons van Knorr Professional zijn breed toepasbaar, in koude en warme bereidingen. Van een smaakvolle noedelsoep tot aan een romige risotto, de bouillons zijn snel en gemakkelijk te gebruiken in elk gerecht.

Ingrediënten (obv 1 persoon)

Soep
- water 1.20 l
- kokosmelk 7 dl
- limoenblad 10 g
- Thaise rode curry pasta 20 g
- Knorr Professional Gember 15 g
- limoensap 20 g
- fishsauce 10 g
Knorr Groentebouillon Authentiek Poeder opbrengst 24 g
Knorr Maizena Express Blank 50 g
- korianderblad 4 g
Garnituur
- winterwortel 100 g
- tauge 100 g
- limoenblad 2 st
- lenteui-groen 60 g
- instant udon noedels 800 g
Opmaak
- chili olie 15 g
- Ghoa cress 1 bakje

Bereiding

Bereiding

Soep

  • Breng het water samen met de kokosmelk, limoenblad, currypasta, gember, limoensap, fishsauce en de bouillonpoeder aan de kook.
  • Kook de soep gedurende 5 minuten.
  • Passeer de soep en bind hem met de maizena.Voeg de koriander toe.

 

Garnituur

  • Snijd de winterwortel in fijne julienne en blancheer ze.
  • Maak de taugé schoon en snijd de limoenblaadjes in ragfijne julienne.
  • Snijd de bosui in fijne julienne en dompel de noedels even onder in kokend water.

 

Opmaak

  • Verdeel de noedels samen met de worteljulienne en de taugé over de kommen.
  • Schep de soep in de kommen en maak af met bosui julienne, chili-olie, limoenblad en wat ghoa cress.