Cheese Tea Salted Karamel

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-cheese-karamel

Met een heerlijke roomkaas topping.

Ingrediënten

4 zakjes Rioba zwarte thee
150 gram ongeklopte slagroom
150 ml Aro halfvolle melk
100 gram verse roomkaas naturel
50 gram gezouten karamel
2 sinaasappels in partjes
1,5 liter water
Metro chef karamelblokjes
Pure chocolade rasp en stukken
Verse Metro Chef munt

Bereiding

1. Breng water aan de kook in een waterkoker.
2. Giet het water in een kan en laat het een paar minuten staan. Zwarte thee zet het beste op 80 graden.
3. Voeg ¾ van de sinaasappelpartjes toe, hang de theezakjes erin en laat dit 3 minuten trekken. Laat het afkoelen in de koelkast.
4. Meng de roomkaas, slagroom en melk tot een egaal mengsel.
5. Meng de gezouten karamel erdoor en bewaar dit op kamertemperatuur tot de ijsthee klaar is.
6. Schenk de ijsthee in als het goed is afgekoeld en voeg crushed ice toe.
7. Schenk hier voorzichtig de roomkaas topping overheen.
8. Garneer de ijsthee met blaadjes verse munt, chocoladeschaafsel, de karamelblokjes, stukken pure chocolade en sinaasappelpartjes.