Tulband thee

Leestijd : 1 Minuten
1402x560-featured-tulband-thee

Met gedroogde cranberries.

Ingrediënten

10 zakjes Rioba biologische thee energize me gember & citroengras
250 ml Aro zonnebloemolie
250 gram Metro Chef gebakbloem
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
½ theelepel baking soda
250 gram Aro suiker
2 Metro Chef eieren
300 gram Griekse yoghurt
2 theelepels vanille extract
Snufje zout
50 gram Metro Chef Callets wit
Verse Metro Chef munt
Metro Chef gedroogde cranberries
Druiven
Limoenrasp
Metro Chef hazelnoten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden 2. Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, suiker, theeblaadjes en het zout goed door elkaar. Doe in een andere kom de olie, yoghurt en de eieren en meng ook dit goed door elkaar tot een glad geheel.
3. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en mix het goed door.
4. Vet de bakvorm in met boter en bestuif dit met een dun laagje bloem.
5. Doe het beslag in de bakvorm en zet hem voor ± 30 minuten in de oven.
6. Prik voor de zekerheid met een lange houten prikker in de cake of die droog is vanbinnen.
7. Haal de cake uit de oven als hij gaar is en laat hem 10 minuten afkoelen.
8. Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe dit over de tulband.
9. Maak het af met de gedroogde cranberries, druiven, hazelnoten, limoenrasp en de verse muntblaadjes.