Varkensprocureur

Leestijd : 1 Minuten
Varkensprocureur

Heerlijk en makkelijk te bereiden op de bbq

Ingrediënten

1 varkensprocureur (2 kg)
200 gr zout
2l water
5 stuks gekneusde knoflook
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
15 peperkorrels
100 gr ganzenvet
200 ml appelsap
175 gr bruine basterdsuiker
80 ml whisky
2 tl Dijon mosterd

Extra nodig
Vacumeermachine en vacuumzak

Bereiding

1. Maak de pekel: verwarm 500 ml water en los het zout daar in op. Voeg daarna 1.5l koud water toe.
2. Zodra het is afgekoeld doe je de varkensprocureur in het water en laat je het minstens 12 uur staan.
3. Haal uit de pekel en dep droog. Doe de kruiden, knoflook, peper en gazenvet in een vacuümzak. Leg de procureur erin en vacumeer het.
4. Zet de vacumeermachine op 57 graden. Laat het daar 24 uur in garen, zodat je zo een mooi zacht stuk vlees krijgt.
5. Verwarm de appelsap. Voeg de suiker en mosterd toe, laat langzaam koken totdat het een mooie glace wordt.
6. Haal de varkensprocureur uit het warm waterbad. Haal het vervolgens uit de vacuumzak en dep het droog. Smeer de varkensprocureur vervolgens in met de glace. Leg de varkensprocureur op de BBQ.
7. Rooster de varkensprocureur. En wanneer nodig extra smeren met de glace.