Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten – 1 uur oventijd
8 rijpe bananen
100 ml amandelmelk
75 g kokosolie, gesmolten
360 g bloem
2 t kaneel
5 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1,5 tl baksoda
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
5 el rietsuiker
100 g walnoten
100 g gedroogde cranberries
tulbandvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Pureer de bananen samen met de amandelmelk en kokosolie tot een gladde substantie.
- Meng de bloem, kaneel, vanillesuiker, baksoda, bakpoeder, rasp en sap van de citroen, suiker, walnoten en de cranberries door het bananenmengsel.
- Vet de tulbandvorm in met kokosolie en vul de vorm met het beslag.
- Bak de tulband 1 uur in het midden van de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Tip: Garneer met extra poedersuiker en plakjes banaan.