Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
2 rode uien, in parten
4 el balsamicostroop
2 kropjes radicchio
75 g rucola slamelange
100 ml walnootolie
1 teen knoflook, fijngehakt
4 el balsamicoazijn
1 tl Aro suiker
1 Metro Chef handsinaasappel, in plakjes
150 g rode druiven, in plakjes
200 g radijs, dungesneden
100 g Metro Chef gedroogde cranberries
50 g Metro Chef walnoten
100 g granaatappelpitten
peper en zout
Bereiding
- Bak de parten rode ui 5 minuten in twee eetlepels walnootolie. Voeg de balsamicostroop toe en laat 5 minuten karamelliseren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het kontje van de kropjes radicchio, maak de blaadjes los en meng met de rucola slamelange.
- Maak een dressing van de resterende walnootolie, knoflook, balsamicoazijn, suiker, knoflook, peper en zout.
- Breng de radicchio-rucola sla op smaak met de dressing en verdeel samen met de partjes sinaasappel over een mooie schaal.
- Verdeel druiven, plakjes radijs, cranberries, walnoten en granaatappelpitten over de salade en garneer met de parten gekaramelliseerde rode ui.
Tip: Garneer met Atsina Cress.