Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Voor de beurre blanc:
500 ml witte wijn
5 sjalotten, gesnipperd
1 laurierblad
8 peperkorrels
1 takje verse dragon
300 ml room
80 g boter, in blokjes
800 g zeeduivel
500 g groene aspergetips
200 g zeekraal
boter om in te bakken
peper en zout
Bereiding
- Kook de witte wijn samen met de gesnipperde sjalotten, peperkorrels, dragon en laurierblad 15 minuten in. De wijn mag tot 1/3 reduceren. Zeef de peperkorrels, sjalotten en kruiden uit de wijn en zet de pan weer terug op het vuur. Voeg de room
toe en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de boter blokje voor blokje al roerende met een garde de koude boter toe, zodat de saus mooi bindt. Breng de beurre blanc op smaak met zout.
- Bestrooi de zeeduivelfilets rondom met peper en zout en bak deze 4 minuten in de boter.
- Kook de groene aspergetips en zeekraal 1 minuut.
- Serveer de zeeduivelfilets met de beurre blanc, groene asperges en zeekraal.