Zoete kabeljauw

Leestijd : 1 Minuten

Dit kabeljauwrecept werd bedacht door de eigenaar van een taverne in Lissabon en naar hem vernoemd. Het is het perfecte voorbeeld van het beste van de Portugese keuken. Bacalhau à Brás bestaat uit heel gewone ingrediënten, maar het is een romig, tijdloos gerecht met een authentieke smaak.

Bereiding

INGREDIËNTEN
(voor 4 personen)

• 600 gr gezouten kabeljauw
• 200 gr aardappel, julienne gesneden
• 6 eieren, licht opgeklopt
• 1 gesneden ui
• Olijfolie
• 4 teentjes look
• Gehakte peterselie
• 2 laurierblaadjes
• Zwarte olijven
• Peper en zout naar smaak

BEREIDING
1. Week de gezouten kabeljauw, verwijder dan de huid en botten en trek met je handen uit elkaar.
2. Bak de aardappelen in een pan en zet ze aan de kant, laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
3. Bak de gesneden ui en de geplette knoflook aan in olijfolie in een grote koekenpan op een laag vuur. Voeg dan de stukjes gezouten kabeljauw toe en bak ze enkele minuten tot ze de olie opgenomen hebben.
4. Voeg de aardappelen toe en roer terwijl je de eieren en het zout en de peper toevoegt. Roer enkele minuten, zet het vuur uit voordat de eieren stollen en een omelet worden.
5. Proef en breng indien nodig verder op smaak met kruiden. Dien de Bacalhau à Brás bestrooid met de peterselie en olijven op.

Combineer met een glas gekoelde roséwijn om te genieten van een authentieke Portugese ervaring!