HOE WORD JE EEN DUURZAAM RESTAURANT

Het is ons doel onze professionele klanten te helpen hun bedrijf op een winstgevende manier te runnen en tegelijk een positieve impact te hebben op de gemeenschap en het milieu.

Intro
Tips & Tricks

GOED DOEN DOOR GOED TE DOEN

Dat is wat Benjamin Franklin ooit zei - en wat ons inspireert om je te voorzien van ideeën over hoe u uw bedrijf kunt transformeren.

De Menukaart

Met bewuste keuzes zult u klanten en werknemers voor u winnen. Door zorgvuldig de producten te kiezen die u gebruikt, kunt u een positieve impact hebben op zowel het milieu als de gezondheid van uw klanten. Denk maar aan meer regionaal, meer biologisch, minder suiker, minder zout.


Waarom is het belangrijk om een duurzaam menu aan te bieden?

  • Je klanten geven erom: naast een groeiend aantal gevestigde consumenten geeft ook de jongere generatie om het milieu en de manier waarop mensen worden behandeld, wat bijdraagt tot sterke trends in milieuvriendelijke producten en diensten. Door duurzamer te zijn, bouwt u een positief imago op bij uw klanten en creëert u kansen om nieuwe klanten te winnen.
  • Je onderscheidt je van de concurrenten met toegevoegde waarde.
  • Je creëert een positieve impact voor de bestaande en potentiële werknemers.

Verantwoordelijk inkopen

Uw bedrijf is voedsel en voedsel is ons bedrijf.


De veiligheid van ons voedsel wordt steeds meer bedreigd door de klimaatverandering en onze ervaringen met de COVID_19-afsluiting hebben de kwetsbaarheid van sommige toeleveringsketens aan het licht gebracht.


Je kunt je veerkracht en die van het voedselsysteem om je heen vergroten door producten te kopen die duurzaam zijn geproduceerd.

Plastic afval verminderen

Plastic producten en plastic verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het handhaven van de hygiëne in de gastronomie, omdat zij levensmiddelen beschermen, de voedselveiligheid waarborgen en de houdbaarheid verbeteren.


Artikelen voor eenmalig gebruik zijn tot nu toe bijna onmisbaar geweest voor jouw als bedrijf in de gastronomiesector, en deze zijn meestal gemaakt van plastic. Zowel de productie als de verwijdering van plastic en wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik vergt echter hulpbronnen en heeft een negatief effect op het milieu. Daarom heeft het afzien van overbodig plastic ook veel voordelen voor uw gastronomiebedrijf.


Naast de besparing op boetes voor afvalinzameling en andere kosten, werkt duurzaam handelen ook positief voor jouw imago, wat u op zijn beurt nieuwe klanten oplevert en uw economisch succes een boost geeft!

Plastic & verpakkingen

Veilig voedsel

Nog elke dag worden mensen ziek van voedsel. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat bijna één op de tien mensen ziek wordt door het eten van voedsel dat door anderen is verwerkt of bereid. Deze ziekte wordt door voedsel overgedragen ziekte genoemd en wordt veroorzaakt door gevaarlijke micro-organismen en/of giftige chemicaliën. De meeste door voedsel overgedragen ziekten kunnen worden voorkomen door op de juiste manier met voedsel om te gaan. Wij moedigen je aan om duurzame schoonmaakproducten te gebruiken die je gasten en het milieu beschermen.


Besmet voedsel is weggegooid voedsel. De basis van een duurzaam bedrijf is efficiënt omgaan met middelen, het minimaliseren van afval en mensen productief laten werken. Als er een goed systeem is om de bereiding van veilig voedsel te beheren, worden de aanverwante processen efficiënter en zal je restaurant zijn middelen en afval beter beheren. Dit kan een domino-effect hebben op de algemene efficiëntie van uw restaurant.

Kwaliteit & veiligheid