Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Makro Pro

Hoe werkt het

Wat is Makro Pro?
Makro Pro is het loyaltyprogramma van Makro. Het beloont klanten met kortingen, extra service en in de nabije toekomst ook met exclusieve content en relevante informatie.

Hoe werkt Makro Pro?
Je vindt alle informatie over sparen voor korting met Makro Pro hier.

Kan ik mij aanmelden voor Makro Pro, en hoe?
Ben je de beslissingsbevoegde van je bedrijf? Dan kun je via onze klantenservice in de vestigingen jezelf aanmelden voor Makro Pro.

Kan ik als bezorgklant deelnemen aan Makro Pro?
Ja, dat kan. Ook bij aankopen die worden bezorgd krijg je Makro Pro punten.

Wat is het Makro Pro kwalificatiekwartaal?
Makro Pro hanteert kalenderkwartalen: 

  • 1e kwartaal (januari, februari, maart)
  • 2e kwartaal (mei, juni, juli)
  • 3e kwartaal (juli, augustus, september)
  • 4kwartaal (oktober, november, december)

Elke drie maanden kijken we of je een hogere status verdient op basis van je aankopen in het afgelopen kwartaal. Deze status wordt op de eerste dag van het volgende kwartaal actief.

Kan ik via Makro Pro korting krijgen op alles?
Het programma sluit een aantal producten uit, zowel voor het verkrijgen van een hogere status als voor het sparen en inwisselen van punten en directe korting. Het gaat om tabak, alcoholische dranken, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 1 jaar/babyvoeding, beltegoed, waardebonnen en cadeaubonnen, kerstpakketten, boeken, betaald en uit te keren emballage en statiegeld, benzine, aankopen in het restaurant, food court of netwerkplein en aankopen die niet worden gedaan met een Makro-pas.

Makro heeft tevens het recht om zonder voorafgaande kennisgeving de aankoop van bulkgoederen uit te sluiten van Makro Pro als de klant op die bulkaankoop enige vorm van korting of voordeel heeft verkregen. Onder bulkaankoop wordt in dit geval verstaan een volumeaankoop van een uniek artikel dat zonder korting een minimale waarde vertegenwoordigt van € 3.500,00 (exclusief btw).

Waar vind ik de voorwaarden van Makro Pro?

De voorwaarden vind je hier.

Terug naar boven

Makro Pro punten

Wat is het verschil tussen kwalificatiepunten en besteedbare punten?
Kwalificatiepunten bepalen je Makro Pro status en zijn afhankelijk van de bestedingen die je bedrijf per kwartaal bij Makro doet. De punten van alle pashouders worden bij elkaar opgeteld.

Besteedbare punten, oftewel Pro Punten spaar je met je aankopen bij Makro. De hoeveelheid punten die je per euro krijgt is afhankelijk van je Makro Pro status. Het aantal punten per bezoek wordt berekend op basis van het factuurbedrag inclusief btw en nadat alle kortingen zijn verrekend. Je Makro Pro punten kunnen worden verzilverd bij de kassa van elke vestiging.

Waarom krijg ik alleen kwalificatiepunten?
Ben je wel ingeschreven bij Makro Pro maar nog niet gekwalificeerd voor een Silver, Gold of Platinum status, dan ontvang je alleen kwalificatiepunten. Zodra je een status hebt bereikt krijg je per bestede euro Makro Pro punten. 

Waar kan ik het aantal gespaarde punten zien?
Je vindt het puntenoverzicht onderaan in onze wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet, meld je dan aan via MijnMakro.

Waarom kan ik geen punten inwisselen?
Alleen de hoofdpashouder kan punten inwisselen.

Hebben mijn punten een vervaldatum?
De in het loyaltyprogramma gespaarde Pro punten verlopen op de laatste dag van het kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin ze zijn verkregen. Met andere woorden: punten die in 2019 zijn verzameld vervallen op 31 december 2020. Alle punten komen ook te vervallen zodra je je als deelnemer afmeldt.

Terug naar boven

Wijzigingen

Kan ik de hoofdpashouder wijzigen, en hoe?
De beslissingsbevoegde van je bedrijf kan de naam van de hoofdpashouder veranderen via ons contactformulier.

Mijn status is Gold of Platinum. Hoe kan ik ‘punten sparen’ veranderen naar ‘directe korting’, of andersom?
De beslissingsbevoegde van je bedrijf kan het kortingstype laten veranderen via ons contactformulier. Deze optie wordt dan de eerste dag van het volgend kwartaal actief. Hou rekening met een verwerkingstijd van 48 uur.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven