inkopen doen bij makro nederland

Was je klant bij Makro België en wil je inkopen doen bij Makro Nederland? Hier vind je alle informatie om een Makro-pas aan te vragen.

Wat is er gebeurd?

In juni 2022 heeft Metro AG de vestigingen van Makro en Metro in België verkocht aan een investeerder. Uiteindelijk is hier uitgekomen dat Metro België is overgenomen door Sligro en Makro België per 30 december 2022 de deuren sluit.

 

Heeft dit gevolgen voor Makro Nederland?

Makro Nederland is een losstaande organisatie die enkel de naam en het moederbedrijf deelde met Makro België. In Nederland blijven alle 17 vestigingen open zoals je van ons gewend bent.

 

Retourrecht en garantie op artikelen gekocht bij Makro België

Per 29 november 2022 is het niet meer mogelijk om artikelen te retourneren of ter reparatie aan te bieden bij Makro België. Heb je een defect aan je product, wend je dan tot de merkhouder/fabrikant. Zij zullen je de standaard garantie bieden die in België wettelijk geldt.

Het is niet mogelijk om artikelen gekocht bij Makro België in Nederland te retourneren of ter reparatie aan te melden.

 

Digitale services

De websites van Makro en Metro zijn per 30 december 2022 offline. De Makro app zal binnenkort ook offline gaan. Ben je een professionele klant en heb je facturen in MyMakro, of de app, download ze dan z.s.m. want hierna zijn ze niet meer beschikbaar.

Klant worden bij Makro Nederland

In tegenstelling tot Makro België moet je in Nederland geregistreerd ondernemer zijn om klant te worden. Dat betekent dat je als particulier geen Makro-pas kunt aanvragen. Ben je ondernemer en blijf je graag bij Makro je aankopen doen, vraag dan hier een Makro-pas aan. Wij doen dan enkele controles en indien je aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je binnen 10 werkdagen je Makro-pas op het opgegeven adres.
KLANT WORDEN BIJ Makro
Vraag nu een MAKRO-PAS aan
Krijg snel en eenvoudig jouw Makro-pas.
Pas aanvragen
Makro-pas