Asperges op Vlaamse wijze

Leestijd : 1 Minuten

Maak vanavond deze asperges op Vlaamse wijze en serveer een authentiek Belgische gerecht met asperges in de hoofdrol.

ingrediënten

Asperges
aa asperges 60 st

Garnituur
Nieuwe aardappels 1 kg
bieslook 10 g
boter
eieren 10 st

Saus
Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 3 dl

Opmaak
affilla cress 1 bakje
beenham, in plakken   800 g

BEREIDING

Asperges
Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.

Garnituur
Schil of tourneer de aardappels, was ze en kook in water met wat zout. Snijd de bieslook en giet de aardappels af. Voeg de boter en de bieslook toe. Kook de eieren in ca. 6 minuten gaar, pel de eieren en halveer ze.

Saus
Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.

Opmaak
Schep de asperges op de borden en leg de ham, eieren en de aardappeltjes erbij. Maak het geheel af met de Hollandaise saus en wat crazy pea.