De Vegetarische Slager NoSchnitzel Vegetarische Schnitzel

Leestijd : 1 Minuten

recept

De oorsprong van de schnitzel ligt in Noord Italië en werd geïntroduceerd tijdens een banket in 1134. Waarschijnlijk heeft een Oostenrijkse edelman die vaak in Noord Italië kwam het gerecht naar Oostenrijk gebracht.

Met producten die net zo lekker smaken als dierlijk vlees, maakt De Vegetarische Slager de overstap, ook voor jou als chef, zo gemakkelijk én smakelijk mogelijk. Met bijvoorbeeld de NoBeef Burger, de NoChicken Kipstukjes of de nieuwe NoSchnitzel Vegetarische Schnitzel bied je jouw gasten dezelfde voedingswaarde en smaakbeleving qua uiterlijk, textuur en smaak van vlees..

Bereiding

Ingrediënten 10 pers

Zoetzuur:
- rijstazijn 75 g
- kristalsuiker 50 g
- banaansjalot 4 st

Tartaarsaus:
- sjalot 1 st
- augurk 1 st
- kappertjes 10 g
- bieslook 15 g
- eieren, gekookt 2 st
- Hellmann's Vegan 200 g

Garnituur:
- kropsla 5 st
- radijs 10 st
- bieslook

Schnitzel:
- De Vegetarische Slager NoSchnitzel Vegetarische Schnitzel 10 stuks
- zonnebloemolie

Opmaak:
- brioche brood 10 plakken
- fijne waterkers 1 bosje
- bloedzuring 1 bakje

Bereiding
Zoetzuur:
- Maak de banaansjalotten schoon en snijd ze in ringen.
- Kook de rijstazijn samen met de suiker, voeg de gesneden sjalotten toe en laat het zoetzuur afkoelen.

Tartaarsaus:
- Snijd het sjalotje, augurk en de kappertjes, bieslook fijn en hak de eieren.
- Meng de gesneden ingrediënten met de vegan saus.

Garnituur:
- Was en droog de kropsla, snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn.

Schnitzel:
- Bak de vegetarische schnitzels aan beide kanten in de zonnebloemolie.
- Halveer de schnitzels en rooster de brioche in de broodrooster.

Opmaak:
- Beleg het geroosterde briochebrood met de sla, schnitzel en de tartaarsaus.
- Maak het geheel af met het zoetzuur, radijs, waterkers, zuring en wat bieslook.