Grill eens een gemarineerde lamsbout
Bereidingstijd: 25 min
BBQ-tijd: ±120 min
Ingrediënten voor 6-8 personen:
Deze non-alcoholische cocktail is gemaakt met Martini Floreale, een aperitief met frisse tonen van Artemesia en Kamille. Deze heerlijk verfrissende mocktail doet het prima als tropisch aperitief op warme zomerdagen.
Ingrediënten
- 1 lamsbout zonder been
- 10 takjes munt (de blaadjes)
- 1 half bosje peterselie
- 4 teentjes knoflook
- 10 el olijfolie
- 2 el kappertjes
- 1 jalapeño (met zaad voor extra pittigheid)
- 6 filetjes bruine ansjovis
- 8 filetjes witte ansjovis
Extra nodig:
opbindtouw, staafmixer
Bereiding
1. Maar de marinade door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en met de staafmixer fijn te malen totdat je een fijne puree hebt.
2. Leg de uitgebeende lamsbout met de vetkant op de snijplank en zorg dat je een min of meer een plat stuk krijgt door hem steeds een stukje in te snijden. Hierdoor kun je hem na het insmeren met de marinade eenvoudig oprollen. Draai het vlees om en snijd de vetlaag een klein beetje in, zodat je een ruit krijgt. En bestrooi met zout en peper aan beide kanten.
3. Besmeer de binnenkant van de lamsbout met de marinade en houd een beetje over voor als het vlees klaar is. Rol het vlees zo strak mogelijk op en bind op met opbindtouw.
4. Verwarm de BBQ tot 120 graden en leg de lamsbout erin. Gaar deze door tot een kerntemperatuur van 50 graden. Dit zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.
5. Haal wanneer de kerntemperatuur is bereikt de lamsbout van de BBQ en zet de BBQ hoog. Bak de lamsbout vervolgens nog even hard aan. Laat het vlees hierna even rusten en snij in plakken. Serveer met de overgebleven marinade.
Tip: Gebruik een kerntemperatuurmeter speciaal voor de BBQ en stel hem in op 50 graden.