Gebakken gamba’s met prei & krokante ui

Leestijd : 2 Minuten
668x267-detail-image-garnalen-boudewijn

Boudewijn van de Linde: 'In ons restaurant Marnemoede werken we dan ook met lokale, dagverse producten en word er gekookt met passie. Deze passie voor kwaliteit zien ook wij terug in de producten van Metro Chef en Metro Professional.'

Ze zeggen wel dat alles wat van ver komt lekker is, maar geloof mij, wat van dichtbij komt is nog lekkerder. In ons restaurant Marnemoede (gelegen in IJsselstein) werken we dan ook met lokale, dagverse producten en word er gekookt met passie. Deze passie voor kwaliteit zien ook wij terug in de producten van Metro Chef en Metro Professional, kwaliteit die wij weer nodig hebben om de heerlijkste gerechten te maken. Maar je hoeft me niet op mijn woord te geloven, want je bent van harte welkom in ons restaurant om dit zelf te proeven. En probeer anders zelf dit heerlijke gerecht.

Boudewijn van der Linden
Eigenaar restaurant Marnemoende in IJsselstein


Ingrediënten

½ teen knoflook
½ rode peper
½ Metro Chef ui
Metro Chef prei (diepvries of vers)
Metro Chef gamba (diepvries)
Metro Chef bio Thaise basilicum
Zoet zure saus
Horeca Select krokante ui
Horeca Select limoensap

Bereiding

1. Pel de knoflook.
2. Snipper een ½ ui grof
3. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de helft fijn.
4. Snijd bosui in fijne ringen (garnering)
5. Doe olie in de pan en fruit de ui aan
6. Rasp een halve teen knoflook
7. Voeg rode peper, prei en gamba’s toe.
8. Blus af met limoensap, voeg zoet zure saus toe.
9. Breng op smaak met peper & limoenrasp
10. Leg de gamba’s op een schaaltje, schep saus er over.
11. Garneer met bosui, krokante ui en Thaise basilicum.