Wilde eendenborst met gekaramelliseerde peer

Leestijd : 2 Minuten

Heerlijke variatie op een traditioneel gerecht.
Eendenborst met sinaasappelsaus is een klassieker, maar deze variant met gekaramelliseerde peer is er echt een om te proberen.   

Bereidingstijd: 30 min

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten voor 4 personen:

·               2 wilde eendenborsten

·               2 stevige peren

·               1 sinaasappel

·               200 g hokido pompoen

·               100 g boter

·               1 zak Joost & Paul jus de veau

·               2 el fijne kristalsuiker

·               Olijfolie

·               Zout en peper

 

Extra benodigdheden:

·      Keukenblender

 

Bereiding:

1.     Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe er olijfolie en zout op en bak gedurende ca. 20 minuten totdat ze redelijk donker gekleurd zijn. Draai vervolgens in de keukenblender tot een gladde crème door er steeds een beetje boter aan toe te voegen. Doe de crème in een spuitzak en leg deze in een pan met warm water.

 

2.     Snijd de sinaasappel uit, zodat alleen het vruchtvlees overblijft en knijp het sap van de sinaasappel uit in een steelpannetje. Voeg de jus de veau toe en laat een beetje reduceren, zodat deze wat dikker wordt. Voeg de sinaasappelstukjes toe.

 

3.     Doe de suiker in een koekenpan en laat deze op laag vuur langzaam smelten. Snijd ondertussen de peer in de lengte door vieren en verwijder het klokhuis. Leg de parten met de mooie kant voorzichtig in de pan en zet eventueel het vuur iets hoger. Draai de peren om als ze mooi bruin zijn en bak ze nog een minuut. Voeg een klontje boter toe. Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier.

 

4.     Snijd het vet van de eendenborsten in tot een ruitvorm. Bak de eendenborsten zachtjes op de vetkant zonder olie, het vet zal langzaam krokant worden. Zet, als de eendenborsten mooi goudgeel zijn, het vuur wat hoger en draai ze om. Bak ze nog ongeveer 3 minuten. Laat even rusten.

 

5.     Verwarm de peren 2 minuten in de oven, en zet het vuur van de jus weer aan. Maak het bord mooi op.