• 1 el grove mosterd
• 1 tl honing
• 1 citroen
• 7 el extra vierge olijfolie
• 2 el gehakte peterselie
• zout en peper
• 3 sneetjes oud bruinbrood
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 takje tijm, geplukt
• 1 takje rozemarijn, geplukt
• 4 el amandelschaafsel of -stiften
• 1 Crü courgette
• dragonazijn
• 1 chioggiabiet
• 1 bosje radijs
• 1 komkommer
• 3 vijgen
• 100 gr cherrytomaten
• 1 grapefruit
• 1 zak veldsla
• 1 bakje granaatappelpitjes
• 100 gr Grana Padano
Bereiding:
1. Doe de mosterd en de honing in een bakje en pers de citroen erboven uit. Roer dit door en voeg al roerend langzaam wat olie toe, zodat de dressing bindt. Voeg naar smaak peterselie en zout en peper toe.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoge stand en doe er een goede scheut olijfolie in. Pluk of snijd de stukken oud brood in grove stukken en doe ze in de pan. Voeg de knoflook, tijm en rozemarijn toe en roer regelmatig om, totdat de croutons krokant zijn. Leg een stuk keukenpapier op een bord en laat de croutons hierop uitlekken.
3. Maak de koekenpan schoon. Verwarm de pan zonder olie of boter en rooster de amandelen.
4. Zorg dat de barbecue op middelhoge temperatuur is. Snijd de Crü courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Besprenkel de plakken met olijfolie, zout en peper en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en wat dragonazijn.
5. Snijd de chioggiabiet, radijsjes en komkommer dun op de mandoline (of in stukjes). Snijd de vijgen en cherrytomaten in vieren. Snijd de grapefruit uit, zodat alleen het vruchtvlees overblijft.
6. Mix alle ingrediënten, op de croutons en de kaas na, met het grootste deel van de dressing. Verdeel de salade over een mooie schaal en strooi de dungesneden Grana Padano, de croutons en het amandelschaafsel erover. Besprenkel met de rest van de dressing.