Een Spaanse wrap met verrassende vulling

Leestijd : 1 Minuten

Longaniza is een licht-pittige worst van het Ibérico-varken. Deze authentiek Spaanse worstjes doen het niet alleen goed op de barbecue, maar ook als verrassende vulling in een wrap.

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1/2 rode spitskool, ragfijn gesneden
• 1 klein schepje suiker
• 1/2 citroen
• 1 appel, brunoise gesneden
• zout en peper
• 1 teentje knoflook, geperst
• 1/4 bosje peterselie, fijngehakt
• 3 el Griekse yoghurt
• 1/2 komkommer
• 4 tortillawraps
• 1 scheut olie
• 8 Longaniza Ibérica-worstjes
• 1 bakje granaatappelpitjes
• 4 tortillawraps
• 1 pakje feta

 

Bereiding:


1. Meng de spitskool met de suiker en uitgeknepen citroen. Meng de blokjes appel erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
2. Meng de knoflook en de peterselie door de Griekse yoghurt. Voeg zout en peper toe.
3. Snijd met de mandoline of dunschiller de komkommer in lange plakken.
4. Bak de tortillawraps kort in een pan of houd ze met een tang of pincet vast en verwarm ze even boven open vuur.
5. Verwarm wat olie in een bakpan en bak de worstjes rondom bruin.
6. Smeer de tortilla’s in met de yoghurt, maar houd 4 eetlepels achter. Verdeel de spitskool en de granaatappel pitjes over de wraps. Brokkel de feta erover en leg de worstjes daarop. Vouw de wraps dicht en schep de overige yoghurt erover.