Birria: Libanees platbrood met een vleugje Mexico

Leestijd : 1 Minuten

Birria is een Mexicaans stoofvleesgerecht. Maar uren in de keuken staan is echt niet nodig om toch de authentieke Mexicaanse smaken te proeven. In dit geval op Libanees platbrood, het beste van twee werelden!

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1 bakje zongedroogde tomaten, fijngesneden
• 3 jalapeño-pepers, fijngesneden
• olijfolie
• sap en rasp van 1 limoen
• olijfolie of boter om in te bakken
• 4 kippendijen
• 4 Libanese platbroden
• 3 el crème fraîche
• 1 bakje guacamole
• 8 takjes koriander, fijngehakt
• 1 bosui, in ringetjes
• 3 el citroenmayonaise

 

Bereiding:

1. Meng de zongedroogde tomaten en jalapeño-pepers met olijfolie en limoensap en -rasp en zet dit koud.
2. Verwarm een scheut olijfolie of boter in een pan en bak de kippendijen goudgeel en gaar. Snijd ze in stukken.
3. Smeer de platbroden in met de crème fraîche en verdeel de kip daarover. Verdeel vervolgens de tomaatmix en guacamole erover. Maak af met wat koriander en bosui en serveer de citroenmayonaise erbij.