Greenpan - Kokkels met groene curry

Leestijd : 2 Minuten

Een typisch Thaise curry serveren? Neem de tijd voor deze verse, kruidige currypasta met kokkels. Genieten maar!

DE lekkerste RECEPTEN MET GREENPAN

Edwin Vinke is chef-kok van restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Sluis. Met de pannen uit de Geneva-collectie van GreenPan creëert hij zijn iconische gerechten, geïnspireerd op de directe omgeving van het restaurant. “In een restaurantkeuken draait alles om kwaliteit. Hoe goed je kookt, hangt af van de ingrediënten, maar ook van het materiaal. De pannen van GreenPan zijn PFAS-vrij en van professionele kwaliteit.”

ingrediënten

Voor 4 personen

600 gr. kokkels
1 ui, fijngesneden
2 groene paprika’s (zonder vel), fijngesneden
¼ witte kool, fijngesneden
1 groen Spaans pepertje, fijngesneden
1 krop paksoi, fijngesneden
50 gram jonge spinazie, fijngesneden
2 eetlepels koriander, fijngesneden
2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
2 eetlepels lavas, fijngesneden
Peper en zeezout

Ingrediënten voor de currypasta
4 groene pepertjes, fijngesneden
5 korianderwortels, fijngesneden
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen komijnzaad
2 sjalotjes, fijngesneden
1 eetlepel verse laos, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels gemberpasta
1 eetlepel gehakte tamarinde

Ingrediënten voor de currysaus
4 eetlepels currypasta
1 dl. azijn
2 dl. groentebouillon
5 dl. kokosmelk
1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika (zonder vel), fijngesneden
2 eetlepels gember, fijngesneden
3 kaffir limoenblaadjes
1 eetlepel citroengraspasta
1 eetlepel honing
Thaise basilicum (naar smaak)
Verse koriander (naar smaak)

bereidingswijze

Bereiding currypasta:
Doe alle ingrediënten in de vijzel maak een fijne pasta.

Bereiding currysaus:
1. Stoof de ui, de paprika en de gember aan op laag vuur.
2. Voeg de currypasta en de citroengraspasta toe. Laat dit even aanstoven en voeg de honing toe.
3. Voeg de azijn en de groentebouillon toe en laat alles een paar uurtjes zachtjes pruttelen.
4. Voeg de kokosmelk en de kaffir limoenblaadjes toe en laat dit even meekoken.
5. Zet de kokkels in wat water met zout zodat ze nog even goed zand kunnen spugen.
6. Stoof in een andere pan de uien, het pepertje, de paprika’s en de kool aan in wat druivenpitolie. Voeg de paksoi en de kruiden toe en op het laatst de spinazie. Maak op smaak met peper en zeezout.
7. Doe 7,5 dl currysaus in de wok, breng aan de kook en voeg de kokkels toe. Kook de kokkels kort met de deksel op de pan tot ze openstaan. Voeg de Thaise basilicum, verse koriander en de groenten toe. Lekker met zilvervliesrijst.