Loaded nachos met chipotle chicken

Leestijd : 2 Minuten

Met deze extra loaded nachos serveer je net wat meer, perfect voor gasten die lekker lang willen borrelen!

RECEPT

10 porties

Ingrediënten

2 zakken Santa Maria Nacho Chips 475g

500 g geraspte kaas

50 g Santa Maria Green Jalapeños Hot

vulling

500 g kippendijfilet

20 ml bakolie

30 g Santa Maria BBQ rub Chipotle & Citrus

 

toppings

300 ml Santa Maria Chipotle Sauce

0.5 stuk rode paprika

50 g rode ui

15 g korianderblaadjes

 

Bereidingswijze

 

1.     Snijd de kip in blokjes en bak het in de olie goudbruin, voeg de rub toe en roer goed om. 

2.     Mix it! Verdeel de nacho chips over een ovenschaal of nachopan*, meng met de helft van de geraspte kaas en verdeel de kip over de nachos. Bestrooi met de rest van de kaas.

3.     Gril in de oven, 10 minuten op 200 ° C, tot dat de kaas gesmolten en goudbruin is. 

4.     Load it! Trek met de Chipotle sauce mooie strepen over de loaded nachos, bestrooi met blokjes rode paprika, rode ui en koriander. 

5.     Serve it! Plaats de schaal of nachopan op een houten plank en serveer met wat servetjes of vingerdoekjes. Liever niet teveel afwassen? Serveer loaded nachos in biologisch afbreekbare disposables:lekker licht en makkelijk in gebruik!

 

* Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan. Voor 1 portie voor 2 personen gebruik je 1/5 deel van bovenstaande ingrediënten. Wil je geen hete ovenschaal serveren aan tafel, verdeel de loaded nachos dan in porties op bakpapier en schuif ze na de oven in een (voorverwarmde) schaal.