Oosters gelakte zeebaarsrolletjes met Noorse garnalen
Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 zeebaarsfilets zonder vel en zonder graat
• 2 el olie
• 1 teentje geperste knoflook
• 5 el mirin
• 5 el lichte sojasaus
• 2 el bruine suiker
• 150 gr Noorse garnalen
• 2 jalapeño’s
•1 bakje vene cress
Extra nodig:
• 2 spiesen
Bereiding
1. Maak als eerste de lak door de olie te verwarmen en de knoflook kort aan te bakken. Voeg daarna de mirin en sojasaus toe. Los vervolgens de suiker erin op. Hierdoor zal de lak stroperig worden. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
2. Snijd de zeebaarsfilets in de lengte door en leg ze op een fijn rooster. Smeer ze in met de lak en zet ze voor een half uur in de koelkast.
3. Haal de filets uit de koelkast en maak er rolletjes van. Rol daarbij van de dunne naar de dikke kant en steek er een spies doorheen. Smeer nog een keer in met de lak.
4. Zorg dat de BBQ op middelhoog vuur staat. Leg de spiesen op de BBQ en draai ze na ongeveer 3-4 minuten en bak de andere kant. Zet een klein gietijzeren pannetje op met olie en bak de Noorse garnalen met wat olie en geperste knoflook. Serveer de zeebaarsrolletjes met de Noorse garnalen.