Serveer eens een makkelijke shrimp boil

Leestijd : 2 Minuten
668x267-detail-image-bbq-garnalen

Heerlijke variatie op een traditioneel Amerikaans gerecht.

Heerlijke variatie op een traditioneel Amerikaans gerecht.

In het zuiden van Amerika is de shrimp boil ontzettend populier. Grote pannen met garnalen worden gekookt met kruiden en groenten, waarna ze worden uitgestort op tafel om gezamenlijk op te eten. Wij ontdekten een makkelijke, maar niet minder lekkere, variant op dit gerecht

Ingrediënten

• 1 doos ontdooide diepvriesgamba’s met kop, gepeld
• 8 saucijsjes
• 1 doosje kastanjechampignons
• 1 bosje groene asperges
• 1,5 kg aardappelen
• 250 gr cherrytomaten
• 3 rode pepers
• 1 little gem
• 3 teentjes knoflook
• 2 ml olijfolie
• 7 gr paprikapoeder
• 3 gr cayennepeper
• verse basilicum
• scheutje witte wijn

Extra nodig: • 1 grote gietijzeren BBQ-schaal
• eventueel bakpapier

Bereiding

1. Maak een knoflookolie door de knoflook en olie met een staafmixer te mixen.
2. Snijd de aardappelen in partjes, kook ze beetgaar en giet ze af. Snijd de little gem in kleine roosjes en doe deze in een grote schaal met de rest van de groenten, maak aan met de knoflookolie (bewaar een beetje olie) en zout en peper. Laat alles een uurtje marineren.
3. Zorg dat de BBQ op middelhoog vuur staat. Doe als de pan heet is, er een scheut knoflookolie in en bak eerst de worsten gaar, daarna de gamba’s (voor anderhalve minuut). Blus af met een scheut witte wijn en voeg de aardappelen en de rest van de groente en specerijen toe en bak ze mee totdat ze gaar zijn.
4. Maak af met vers gesneden basilicum.