Zeebaars Mozaïek 

Een geweldig modern gerecht, om je gasten mee te verrassen!

Geniet van de unieke smaken van de Middellandse Zee met dit waanzinnig lekkere gerecht van Chef Bart: Zeebaars Mozaïek. De malse, milde zeebaars, afkomstig uit de helderblauwe wateren van de Middellandse Zee, wordt op een unieke wijze bereid, waardoor de smaken perfect samenkomenKlaar om aan de slag te gaan?
Ga naar je lokale Makro vestiging, haal alle ingredienten in huis en volg de stappen in het recept hieronder. Ervaar zelf hoe Chef Bart's Zeebaars Mozaïek jouw smaakpapillen betovert. Tip: Vergeet niet om verse, topkwaliteit zeebaars te gebruiken van Makro. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat!

Time80 min
DifficultyMedium
Kcal/Portion7

You'll Need

AmountIngredients
400gr
Zeebaars
1pak
Nori Vel
80gr
Suiker
160gr
Zout
1600ml
Water
1stuk
Metro Chef Komkommer
360ml
Sushi Azijn
1stuk
Metro Chef avocado
100gr
Cherry Tomaat
10gram
Aro Honing
Kerrie mayonaise

Time to cook

Stap 1
Ontvel de Zeebaars en snijd deze in lange stroken (zorg er goed voor dat alle graten verwijdert zijn)
Stap 2
Meng het water met het zout en suiker tot alles goed opgelost is.

Stap 3

Vervolgens plaats je de zeebaars in het pekel bad.

Stap 4
Laat dit een uur in de koelcel liggen.
Stap 5

Pof ondertussen de Cherry tomaten snijd ze eerst in de helft en bestrooi ze met peper, zout, honing en kruiden naar smaak. (5 min 180 graden)

Stap 6
Snijd de komkommer in mooie vierkante blokken en plaats deze in de sushi azijn en vacumeer deze zodat hij alles goed opneemt.
Stap 7
Spoel de Zeebaars goed af en droog deze goed.
Stap 8
Vervolgens rol je de Zeebaars per strook in een velletje van de Nori. Als je dit bij alle gedaan hebt rol deze dan op tot een Grote rol.
Stap 9
Als je dit bij alle gedaan hebt rol deze dan op tot een Grote rol.
Stap 10
Garneer alle ingrediënten tot een gerecht zoals op de foto.

Voedingswaarden

Protainen 41 g

Koolhydraten: 23 g

Vetten: 9 g

Kalium: 107 mg

„Met Makro als jouw partner, is alles mogelijk!“

Chef Bart werkzaam bij Makro als business development manager

PLATING & PAIRING

lamb
Choose the right size of plate in a complementary color to make your product beautifully stand out. 
gastronomy innovatinos
Don't overcrowd your plate, consider color and contrast, create height, use texture to enhance your dish and place garnishes purposefully. 
vignette_webshop_spiritueux
Last but not least, pair your meal with a good beer, like the premium Pils Felsgold whose classic taste mildens the sourness of the kraut. 
Your Opportunities
TOOLS FOR YOUR BUSINESS
BECOME A  METRO Customer
Get dedicated consultancy, customized offers and exceptional working hours.   
customer
ALWAYS INFORMED
GET OUR  Newsletter  
Stay up-to-date with business and product trends, good deals and professional programs.  
newsletter